20.4.07

Sovittelua


Leikkelin tänään tunneilla siitä eilen punaiseksi värjäämästäni kankaasta uudet kappaleet sovitusta varten. Ompelin ne myös yhteen ja takaosan nyörityksen korvasin kangaskaistaleella. Eteen, vetoketjua korvaamaan, ompelin jonkun varastoista löytyneen liian pitkän takkivetoketjun, joka toimi virassaan varsin hyvin sovituksen ajan. Itse toimin mallina ja opettaja teki muutokset siihen lakanahärdelliin. Vaikka nukke onkin yllättävän samankokoinen kuin minä (tai toisinpäin), niin pieniä, välttämättömiä muutoksia joutui tekemään jonkun verran. Sivulle tehtiin poisto, ettei sinne muodostu epämääräisiä vekkejä, etukappaleen muotoa antavaa saumaa muokattiin hieman ja helmaa joutuu kaventamaan vähän.

Ensi kerralla sitten teen tuosta paperikaavan, johon kirjaan kaikki muutokset ja sittenpä päästäänkin itse asiaan.

Allaolevissa kuvissa siis sovitusversio sellaisenaan ja nuppineuloja merkkaamassa sovitusmuutoksia

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Olikos tuo nyt 6 vai 8 paneelilla toteutettu? Takaviistokuva puuttuu, mutta vois siitä 8 laskea. Ja 8 tuntuu minimiltä joustamattoman kankaan istuttamisessa vähänkään parrunpätkästä poikkeavan vartalon muotoihin.

Nuo luonnokset näyttivät mielenkiintoisilta, jos tarkoitus on koota homma tilkuista. Noudatatko siinä paneelijakoa vai vapaata assosiaatiota rakenteen ympäri? Jälkimmäinen on haastavampi ja sillä voi kutitella ihan erilaista muotokieltä. Ehdottaisin myös kaarevia muotoja tilkkutyöhön, pelkkät terävät kulmat antavat melko kovan vaikutelman, vai onko se tarkoituskin?

Odotan mielenkiinnolla jatkoa!

Mirja kirjoitti...

Kahdeksan paneelia taitaapi olla, ja nyörityksen alle sitten tulossa varjolista. Tarkoitus olisi, että niitä tilkkuja lätkin sitten tuohon vuorin päälle vähän silleen kuin hyvältä tuntuu ja näyttää, eli ihan sikin sokin ja osa jää saumoista repsottamaan, että on sitten vähän särmää siinä koltussa.

Pistän kaarevat muodot korvan taakse, pitää katsella miten tuo ulkokuori nyt lähtee muotoutumaan. Meinasin ainakin, että jos hankkimistani farkuista löytyy sopivia taskuja/vyölenkkejä/jotain palasia, niin voisin niitä ainakin käyttää ihan sellaisenaan.