27.4.07

Ylitöitä, mutta eteneepä!


Pikkutytöllä pienet lelut. Nyt varmaan joku miettii, että miten tommoset tappopihdit liittyy vaatetusmuotoiluun. Etenin tänään siihen vaiheeseen, että sain pätkittyä toppiin tulevat luut määrämittaisiksi. Metallista spiraaliluuta siis, ja pari muovista pluruakin (ks. kehnohko, joskin ehkä hieman havainnollistava kuva alempaa). Koululta löytyneet pihdit olivat sitten hieman järeämpää laatua, eikä omat sivuleikkurit tietenkään sattuneet mukaan. Noh, katkesi se luu noillakin tietysti, kun irvisteli tarpeeksi. :)

Tänään siis sain paljonkin aikaiseksi, joskin olin koululla näpertelemässä tuplasti sen ajan, mitä lukujärjestyksen mukaan piti. Kun vauhtiin pääsi, niin ei malttanut lopettaa. Tänään siis kiinnittelin sen lopultakin määrämittaiseksi saadun vetoketjun, mittasin ja ompelin luukujat eri luutyypeille sopivaksi, ja ompelin alareunaan vinonauhan, joka sulkee luukujat alhaalta ja sitten vielä leikkelin sopivan mittaiset luut. Yläreuna jäi vielä ompelematta kiinni. Tein myös varjolistan siihen nyörityksen kohdalle, joskin se jäi vielä kiinnittämättä. Vanhat tekokuituiset hurjan joustavat housut olivat sangen sopiva materiaali tuohon varjolistaan, luultavasti vetoketjun suojakaitale tehdään jossain vaiheessa siitä samasta materiaalista.

Ensi kerralla pääsen tekemään farkkukuorta. Toivottavasti kummempia ongelmia ei ilmene, vaan saan sen osion lähtemään hyvin käyntiin. Tässä vielä lopussa kuvat suhteellisen valmiista topista ilman luita. Silitystäkään en tietysti ennen kuvan ottoa muistanut, joten ruttuja näkyy. Kyllä se siitä vielä siliää. Ja näyttäisi muuten istuvan hurjan hyvin. Kiitos opettajan kanssa tehtyjen sovitusmuutosten. Odotan innolla, että saan pukea tuon valmiina päälleni.

Ei kommentteja: