16.4.07

Liikaa nuppineuloja - kädet kiittää


Tänään alkoi siis varsinainen toteutus. Tein muotoilunauhalla nuken päälle apulinjat ja yläosan reunat ja saumojen kohdat. Olkaimettomaan malliin päädyin, kun siitä kuitenkin korsettimainen tulee (olkain ei välttämättä edes asetu hyvin, jos kokoa muuttaa nyörityksellä radikaalisti). Eteen tuleva vetoketju estää tosin kovan kiristyksen, mutta eipä se ollut tarkoituskaan. Kunhan nyt saa sen kurottua sen verran napakaksi, että pysyy päällä. Metallinen, jämäkkä vetskari siihen on tulossa, eli kyllä se pienen kiristelyn kestää.

Sormenpäät kärsii kosolti, kun noita nauhoja ja kankaita kiinnittelee nukkeen niillä metallisilla, inhottavan terävillä nuppineuloilla. Innolla odotan ensimmäisiä veriroiskeita, vaikka eipä ne tänäänkään kaukana olleet, muutamia voimasanoja tarvitsi käyttää kun neulalla sormeen tuli tökittyä. Tappovehkeitä moiset, vaarallisia. Ja niitä menee muuten PALJON. Ehkä tässä ajan mittaan muotoillessa sormet karaistuu ja noihin neuloihin taas tottuu.

Materiaalitkin kuvasin. Siinäpä on kuvassa kasa samettia, farkkua (huomatkaa hienot "kainalohousut" siinä heti päällimmäisenä, varmaan jostain 80-luvulta peräisin, hintaa oli 50 senttiä kirpparilla) ja polyesteria (vuorikangas). Uskokaa tai älkää, kyllä niistä olis tarkoitus hieno juhlavaate saada aikaiseksi. :)


Jossain vaiheessa pitäisi alkaa purkaa noita vaatteita palasiksi. Samettivaatteitakin on loppujen lopuksi aika paljon: muutamat housut, pari hametta ja yksi isohko jakku. Silti huolettaa, että riittääkö tuo määrä niin laajaan hameeseen, kuin olen suunnitellut. Ellei riitä, niin ei muuta kuin uutta kirpparireissua tekemään.

Tänään aloin myös muotoilla lakanakankaasta vuoria tuohon yläosaan. Puolikkaan kerkesin tehdä (malli on symmetrinen, joten kopioin vain tuosta puolikkaasta peilikuvan, niin on koko vuori jo valmis). Sehän näyttääkin jo ihan valmiilta, neuloja törröttää ja saumanvarat hapsottaa liian isoina. Kyllä se siitä, saattepa vielä nähdä!

Ei kommentteja: