2.5.07

Jotain valmista ja jotain ei niin valmista.




Tänään askartelin kaiken tällä hetkellä voitavan tuohon korsettitoppin. Suljin luut vuorien väliin ompelemalla yläreunaan vinonauhan ja kiinnitin sen viime kerralla askartelemani varjolistan tuonne selkäpuolelle. Varjolistasta tuli aika kapea, joten nyt toppi pysyy jo todella napakasti päällä ilman nyöritystäkin. Sirkkarenkaat ja nyörin lisään sitten, kun farkkukuori on valmis. (pahoittelen epätarkkoja kuvia)


Aloitin tänään myös tuota hameosan tekemistä. Siihen tulee siis tummanpunaisesta vuorisilkistä vuori, johon kirjailen mustalla langalla tuon ylemmässä kuvassa paidan selkämyksessänikin näkyvän korppisilhuettihärdellin. Lisäksi valmistan myös lakanakankaasta välivuorin, johon kiinnitän sen päällimmäiseksi jäävän sametin. Kuvassa on vielä värjäämätön lakana, josta hame alkaa muotoutumaan. Värjään sen mustaksi/harmaaksi tässä kunhan kerkeän. Haen ensin hameen muodon ja värjään vasta sitten. Ehdin muotoilla hameeseen lähinnä vyötärölinjan, joten helma on vielä tasaamatta.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tuo toppihan näyttää tuollaisenakin ihan hyvältä!
Toisaalta jos teet siihen sen farkkukuoren, niin miten olis joku reikäkoristelu, jossa tuo punainen näkyisi läpi? Psykedeelinen vastavärivaikutelma ;-)
Vai kuinka hyvin se punainen olis tarkoitus piilottaa?
Jos teet sen kuoren revityistä suikaleista, joiden välistä paistaa punaista kuin raatelujäljistä tuoreella haaskalla (jatkaaksemme Zombie Feast-teemaa)...

Mirja kirjoitti...

Juu on se hieno noinkin, mutta kyllä se sen farkun kaipaa vielä päällensä.

Raatelujäljet ei muuten ole laisinkaan huonompi idea. Alkuperäinen suunnitelma oli, että peittäisin tuon vuorin ihan kokonaan sillä farkulla, mutta tuossa eilen illalla unettomana pyöriessäni mietin, että tuosta vetoketjun kohdasta tulee ongelma, kun siinä on heti vetoketjun vieressä luu. Kuinkas siihen sen farkun sitten kiinnittäisikään? Pitää kehitellä jotain. Punainen nyöri tuohon on kuitenkin tulossa vähän piristämään yleisilmettä.

Myös hameen alta olisi tarkoitus jättää sitä punaista vuorisilkkiä näkyviin, niinkuin laahuksena.