27.5.07

Pikkuhiomisia

Torstain ja perjantain ahersin taas hameen kimpussa. Paljoa ei enää puuttuisi. Samettikuori piti leikata ja ommella kasaan ja sitten kiinnittää hameen osat toisiinsa.

Samettia leikellessä alkoi hieman pelottaa, että riittääkö materiaali sittenkään koko hameeseen. Käytin siis kaikki samettipalat mahdollisimman isoina, housuista sai pitkiä kiiloja ja hameista laajoja kappaleita.

Pelko osoittautui onneksi turhaksi, ja pitkällisen kikkailun ja leikkelyn jälkeen koko välivuori (kuvassa näkyvä sinertävä osio) peittyi mustaan samettiin. Paljon joutui tekemään hieman kyseenalaisia ratkaisuja ja muutamia vinkeähköjä saumarakenteita tuohon samettikuoreen. Jätin myös osan alkuperäisistä housujen ja hameiden saumoista purkamatta, jotta sain suurempia palasia käyttöön. Melkoinen tilkkutäkki tuostakin siis tuli, joskaan nuo tilkut eivät kovin kauas tuolta siistien saumojen takia erotu.

Samettiosion valmistumisen jälkeen kiinnitin sametin ja välivuoren toisiinsa. Tämä vaati suurta huolellisuutta, jotta kankaat asettuivat tasan, eivätkä jääneet epätasaisesti tai ruttuun. Ompelin vuorin ja sametin yhteen saumojen kohdalta ommeljuovaa pitkin niin, että miehustakankaaseen, eli samettiin ei jäänyt näkyviä jälkiä tästä kiinnityksestä.

Seuraavaksi huolittelin punaisen "korppivuorin" reunat, alareunaan tuli siisti rullapäärme saumurilla ommeltuna. Sitten sainkin kappaleiden pienen täsmennyksen jälkeen ommella yhteen nuo osaset ja loppu olisikin sitten pelkkää pikkunäpräilyä. Kiinnitysvärkit, eli hakanen ja muutama neppari piti ommella käsin. Ei ole vielä ihan varmaa tuleeko tuohon eteen niitä kaavailemiani norjalaisvillapaita-tyylisiä solkia, sillä ilmankin hame näyttää kauniilta.

Elikkäs. Suhteellisen valmista tuli ja tarkoitus oli kuvata vaate ystäväni kanssa. Kuvausta varten valmistautuessa huomasin kuitenkin, että alareunasta irtonaiset hameen kappaleet laskeutuvat eri tavalla, ja tuo punainen korppivuori puskee sieltä sametin alta näkyviin enemmän kuin oli tarpeen. Punainen vuori jäi siis hieman laahuksen omaisesti esille sametin alta, korostamaan hameen linjaa. Harsinkin sitten kotona (keittiön lattialla) sametin ja vuorikankaan alareunat paikoittaan kiinni toisiinsa kuvausta varten, jotta ne laskeutuisivat hieman tasaisemmin.

Ei kommentteja: